søndag 3. oktober 2010

Misgjerninger og sykdommer

Tenk deg at du har fødselsdal og noen kommer til deg med to pakker som de vil gi deg. De sier at det er to forskjellige ting, men at de egentlig hører sammen. Ville det ikke da være dumt å bare åpne den ene og la den andre være uåpnet? Du vil aldri finne ut hva som er i den andre pakken hvis du ikke åpner den. Kanskje det er noe i den andre pakken som hører sammen med innholdet i den første pakken?


Nei, du ville åpne begge pakkene så fort du kunne og hvis de hørte sammen, ville du bruke dem sammen. La oss si det var vanter i den ene pakken og skjerf i den andre, og alt var i samme mønster og materiale. De skulle brukes sammen. Det ville være veldig dumt av deg å bare åpne pakken med vanter og ikke den med skjerf. Nesten enda dummere ville det være om du åpnet begge pakkene og så la bort skjerfet, fordi du av prinsipp ikke ville bruke skjerf. Du gikk heller å frøs hele vinteren enn å bruke det skjerfet.


Men så dumme er jo ingen av oss - eller ...???


Gud har gitt oss to "pakker" som inneholder to forskjellige gaver, men som egentlig hører sammen. Vi leser om de to pakkene i Salmene 103,2-3: "Min sjel, lov Herren, og glem ikke alle hans velgjerninger! Han som 1) forlater all din misgjerning, som 2) leger alle dine sykdommer". (Min nummerering og utheving).


Gud tilgir oss all vår synd. Det er opplest og vedtatt. Ingen kristen tviler på det, og vi tar imot Guds tilgivelse når vi blir frelst og når vi trenger det senere i livet. Og fra talerstoler over hele landet, og over hele verden, hører vi stadig at vi kan bli frelst ved å ta imot Jesus. Amen! Det kan vi, og det er herlig.


Men det er to "pakker" i Guds frelsesverk, ikke bare tilgir Han oss våre misgjerninger (våre synder og overtredelser), men Han leger alle våre sykdommer. Blir det forkynt? Det finne små, spredte forsøk på å forkynne helbredelse, og det skjer helbredelser i noen sammenhenger. Men i den generelle (norske) kristenhet er ikke helbredelse av sykdommer noe stort tema. Vi leser at Jesus helbredet de syke, drev ut onde ånder og satte mennesker fri da Han gikk på jorda, og vi leser at disiplene fortsatte det samme arbeidet etter at Jesus var faret opp til himmelen. Men mange tror at helbredelse av sykdommer tok slutt med apostlene. Men det er like dumt som å la pakken med skjerf ligge fordi du har bestemt deg for at du ikke vil gå med skjerf. Og i stedet for å si "ja takk, begge deler!" som en berømt bjørn pleier å si, takker vi Gud for frelsen, men beskylder den samme Gud for å legge sykdommer på oss.


Er Gud delt? Er Han både god og ond? Vil Han oss både godt og vondt? Nei, nei, nei! Gud vil oss BARE GODT. Det FINNES IKKE ONDT I HAM. Hvordan skal Han kunne gi oss noe som Han ikke har? Er det sykdom i himmelen? Nei. Var det sykdom i Edens Hage før Adam og Eva rotet det til for seg og ble utvist fra hagen? Nei. Gud er ikke delt, Han er ikke god og ond, det står veldig klart i 2. Kor. 1,19: "For Guds Sønn, Kristus Jesus, han som ble forkynt blant dere ved oss ... han er ikke ja og nei, men ja er det blitt i ham. For så mange som Guds løfter er, i ham har de fått sitt ja. Derfor får de også ved ham sitt amen, Gud til ære. (Min utheving).

Guds løfter får sitt "ja". Det betyr at det Gud har lovt, det holder Han. Og i versene fra Salme 103 som vi begynte med, ser vi at Gud lover både frelse og helbredelse. Har du tatt imot frelsen? Det er bra. Hvis ikke, kan du gjøre det nå ved å si: Kjære Gud. Takk for at Du sendte Jesus til å dø for mine synder. Takk for at Han sto opp igjen og fór opp til himmelen. Takk for at det var for meg. Jeg tar imot Jesu fullbragte verk for meg nå, og jeg er frelst! Amen. Hvis du tror at det har skjedd, er du frelst.

Det betyr at du har åpnet den første pakken. Men det er en pakke til - har du åpnet den? I den pakken er det helbredelse. Det er like enkelt å ta imot helbredelse som det er å bli frelst. Du takker Gud for at "ved Jesu sår har jeg legedom" (1. Pet. 2,24), du tror at det gjelder for deg, og helbredelsen er din.
Hvorfor er det så mye enklere å tro at du er frelst enn å tro at du er helbredet? Troen kommer av forkynnelsen, står det i Rom. 10,17. Og vi har hørt mye om å tro til frelse. Derfor har vi ikke noe problem med å tro at den som tror på Jesus og tar imot Ham, blir frelst. Men det er mye mindre forkynnelse om helbredelse. Dersom helbredelse ved tro ble forkynt like mye som tro, med like stor overbevisning og uten motargumenter, ville folk få tro for helbredelse.
Gud ga oss to pakker - frelse og helbredelse. Ikke la den ene ligge uåpnet, men ta imot begge!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar