mandag 11. oktober 2010

Mer fra Salme 91

I dag fortsetter vi med versene 5-6: "Du skal ikke frykte for nattens redsler, for pil som flyr om dagen, for pest som går fram i mørket, for sott som ødelegger ved middagstid."
I disse to versene ser vi fire situasjoner hvor vi er beskyttet og ikke trenger å frykte dersom vi "sitter i Den Høyestes ly og bor i Den Allmektiges skygge" (v.1):
  1. nattens redsler,
  2. pil som flyr om dagen
  3. pest som går fram i mørket
  4. sott som ødelegger ved middagstid
Nattens redsler: Det er om natten de fleste forbrytelser skjer. Men når vi har tatt vår tilflukt til Herren, trenger vi ikke være redde. Vi kan legge oss trygt og sove godt, uten frykt og redsel, for Han er min beskyttelse. "Når du legger deg, skal du ikke frykte. Og når du har lagt deg, skal din søvn være søt" (Ordspr. 3,24). Dette har vært min "sovemedisin" i mange år, og det er verdens beste sovemedisin. Jeg kan legge meg uten å være redd, og min søvn er søt.
Pil som flyr om dagen: Dette er billedlig tale om de farer som kommer om dagen.
Pest som går fram i mørket:  Mange sykdommer ser ut til å angripe om natten, men uansett hvilken sykdom det er, kan vi være trygge når vi er i Guds hender.
Sott som ødelegger ved middagstid: "Sott" er i andre oversettelser oversatt "ødeleggelse". Betydningen er at uansett hvilken situasjon vi måtte komme i, og uansett hva som møter oss, kan vi være trygge, for vi er beskyttet av Guds omsorg. Som kyllingene er trygge under hønemors vinger, (se vers 4), er vi trygge i Herrens hender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar