søndag 10. oktober 2010

Mer fra Salme 91, vers 3 og 4

"For han frir deg fra fuglefangerens snare, fra ødeleggende pest. Med sine vingefjær dekker han deg, og under hans vinger finner du ly. Hans trofasthet er skjold og vern" (Salme 91, 3-4). Vi begynte i forrige innlegg med å se på kriteriene for å være under Guds beskyttelse som beskrevet i Salme 91. I dag skal vi se på de første resultatene som gjelder for den som tar sin tilflukt til Herren. I versene 3-4 er det fem ting som er listet opp og som Gud vil gjøre for den som tar sin tilflukt til Ham:
  1. Han frir oss fra fuglefangerens snare
  2. Han frir oss fra ødeleggende pest
  3. Han dekker oss med sine fingefjær
  4. Vi finner ly under Hans vinger
  5. Han trofasthet (sannhet) er alltid med oss og beskytter oss
Hva betyr dette for oss i vårt daglige liv?
  1. Å bli fridd fra fuglefangerens snare betyr at vi kan slippe unna de "fangstredskapene" som djevelen og onde mennesker setter opp for oss. De vil gjerne fange oss i sin ondskap, men når vi er beskyttet av Herren, blir vi fridd ut fra disse snarene og vi har kraft i Jesus til å stå imot den ondes angrep.
  2. "Ødeleggende pest" i den norske oversettelsen er oversatt med noisome pestilence i engelske oversettelser. Det kommer fra det hebraiske ordet havvah, som betyr "hastig katastrofe", noe som feier vekk alt i sin vei.
  3. Gud dekker oss med sine vingefjær. Som hønemor strekker ut vingene sine så kyllingene kan søke tilflukt.
  4. Når vi er under Gud beskyttelse, finner vi ly og beskyttelse. Når vi ser at fare kommer, kan vi løpe inn under Guds vinger og være trygge.
  5. Skjold og vern står det på norsk. På engelsk står det his truth (sannheten) shall be thy shield and buckler. "A shield" er et skjold, og "a buckler" er et lite rundt skjold som man bærer på armen. Meningen er at sannheten er vår beskyttelse. Sannheten om Gud beskytter oss. Han er trofast, Han er allmektig, Han er alle-steds-nærværende, Han er kjærlighet. I Han får du og jeg ta vår tilflukt.
Er du ikke glad du får lov å være en som tar sin tilflukt til Ham?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar