torsdag 7. oktober 2010

Dronning Esters kledning - og vår kledning

For noen innlegg siden snakket jeg om dronning Esters kledning. Hun kledde seg "i kongelig", dvs. hun kledde seg i Den Hellige Ånd. (Gå tilbake og les innlegget hvis du ikke har gjort det før).
Kanskje du lurer på om det er noen parallell i Det Nye Testamentet til dette? I Rom. 13,14 står det: "Men ikle dere Herren Jesus Kristus." Kristus betyr den salvede, så å kle seg i Herren Jesus Kristus, betyr å kle seg i Herren Jesus, den salvede. Og vi vet at salvelsen er Den Hellige Ånd. Jesus sa det slik i Lukas 4,18: "Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne ..." Jesus var "ikledd" Den Hellige Ånd, og det samme skal vi være. I 2. Kor. 1,21-22 sier Paulus at Gud har salvet oss ... Han har satt sitt segl på oss og gitt oss Ånden som pant i våre hjerter.
Dronning Ester ble gitt sin dronningverdighet "for en tid som denne". Men hun trengte å kle seg i  Den Hellige Ånd for å fullføre oppdraget hun var satt til å utføre. Vi er også kalt til å utføre vårt oppdrag i "en tid som denne", og vi kan heller ikke klare å utføre vårt oppdrag uten å være kledd i Den Hellige Ånd. Heldigvis er Han tilgjengelig for alle som vil ta imot Ham. Det er ingen grunn til å gå "naken" og ubeskyttet, for kledningen er gjort klar til alle som vil ta den på seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar