fredag 22. oktober 2010

Kjærligheten gleder seg ...

Vi så i går at kjærligheten er flere ting. I dag skal vi se at kjærligheten gjør noe. Hva gjør kjærligheten? Kjærligheten gleder seg ikke over urett, men gleder seg ved sannhet (1. Kor. 13,6). Hvis kjærligheten er noe og gjør noe, ser det ut som om kjærligheten har menneskelige kvaliteter. Men hvordan kan det ha seg? Er ikke kjærlighet kun en følelse?
Nei, kjærligheten er mye mer enn en følelse, den er faktisk ikke en følelse i det hele tatt. Kjærlighet er Gud. Og Gud er noe helt annet enn en følelse. Han er et vesen, en person. Og vi har lært kjærligheten å kjenne og kommet til tro på kjærligheten, den som Gud har til oss. Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud, og Gud i ham (1. Joh. 4,16, min utheving). Gud er kjærlighet, eller om du vil: kjærlighet er Gud. Gud har ikke kjærlighet, Han er kjærlighet. Det er Hans vesen, Hans innerste indre. Og denne fullkomne agapekjærligheten har Han gitt til oss for at vi skal elske hverandre.
Vi leste i verset i innledningen at kjærligheten ikke gleder seg over urett, men gleder seg ved sannhet. Hvis vi er fylt av Guds kjærlighet, agape, og den får styre våre liv, føler vi ikke glede når det blir begått urett mot andre. Agape gleder seg når sannheten skjer, når andre får oppleve godt og blir behandlet rettferdig og sant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar