fredag 2. oktober 2009

Gud elsker en glad giver!

Det står at Gud elsker en glad giver. Men for at vi skal kunne gi, må vi ha noe å gi av. Når vi tenker på å gi, tenker de fleste først og fremst på penger. Og det er viktig og riktig å gi penger både til Guds sak og til mennesker som trenger vår hjelp.

Men det er så veldig mange andre ting vi kan gi. Hva med å gi litt tid? Eller tjenester, eller omsorg? Hva med et smil eller et vennlig ord?

Vi som har penger, tid, tjenester, omsorg, smil eller vennlige ord å gi, er velsignet. Og ALLE har NOE de kan gi.

I Salme 144 står det noe interessant om det å gi: La våre forrådshus være fulle så der er noe av alle slag å gi ut! La vårt småfe der ute øke i tusentall, ja, i titusen. La vårt storfe bære uten uhell og uten tap. La det ikke være klageskrik på våre gater. Salig er det folk som har det slik. Salig er det folk som har Herren til sin Gud. (vv 13-15). (Min utheving)

Her ser vi at David ber Gud velsigne det han eier så det skal øke. På den måten kan han gi mer. Å være i en slik situasjon beskriver David som å være salig. Hvis jeg har rikelig av materielle goder (som David hadde og som han beskriver i denne salmen), er jeg salig. Det er ikke Guds ønske at vi skal være fattige og mangle det vi trenger. Nei, han gir oss rikelig alle ting så vi kan nyte dem (1. Tim 6,17).

Det er ikke "åndelig" å være fattig og mangle det vi trenger. Det er "åndelig" å følge Guds ord, og Gud vil at vi skal ha rikelig av alle ting så vi kan glede oss over dem og gi videre til andre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar