torsdag 8. oktober 2009

Frimodighet innfor Gud

Når du tenker på Gud, hvilke tanker gjør du deg? Blir du redd eller frimodig, sint eller glad?

Mange mennesker føler at de blir redde når de tenker på Gud. De ønsker en viss avstand, for Han er jo hellig, og jeg er så syndig, tenker de.

Men ingen behøver å være redd Gud. Han har sørget for at vi mennesker kan komme til ham med frimodighet: "I ham (Jesus) har vi frimodighet, og ved troen på ham har vi adgang med tillit" står det i Efeserne 3,12. Tenk på det. I Jesus har vi frimodighet og adgang til å komme fram for Gud med tillit.

Hvorfor har Gud gjort det sånn at vi kan komme fram for ham med frimodighet og tillit? Fordi han elsker oss. "For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv." (Johannes 3,16). Gud elsker verden (deg og meg) så høyt at han ga det kjæreste han hadde - sin egen sønn - for at vi skal ha evig liv sammen med ham.

Hver gang du føler at Gud er langt borte eller at han ikke vil ha noe med deg å gjøre fordi du har skuffet ham eller gjort ting du vet han ikke liker, tenk på Jesus. Jesus har sonet all din synd. Det finnes ingen synd som er så stor at Jesus ikke har sonet for den. Og det betyr at du har ingen unnskyldning for å holde deg borte fra Gud. Kom til Gud i dag, for i Jesus har du frimodighet, og ved troen på Jesus har du adgang til Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar