lørdag 17. april 2010

Parakleten

"I dag har det rabla for Anne," tenker du sikkert. "Parakleten, hva mener hun med det?"

Jeg skal forklare. I 1. Johannes brev 2,1 står det: "Mine barn! ..." (Det er du og jeg, så hør etter!) Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. ..." Ikke synde? Går det an? Ja, det går an og det er til og med Guds vilje at vi ikke skal synde. Men fordi vi er skrøpelige mennesker som ikke har nådd fullkommenhet enda, har Gud en utvei for oss hvis vi synder. "Og hvis noen synder ..." (han visste at vi kom til å trå feil) "har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige!" Hvis vi synder, har vi en talsmann. Ordet 'talsmann' her er det greske ordet 'parakletos', og jeg har fornorsket det til parakleten. Hvem er 'parakleten' og hva gjør han?
Johannes gir svaret på hvem han er, nemlig "...Jesus Kristus, Den Rettferdige!" Jesus er parakleten.
Hva gjør han? Han er vår advokat eller talsmann. For bedre å forstå hva det betyr, har jeg funnet fram Webster's comprehensive dictionary of the English language. Der står det om advocate: To speak or write in favor of; defend; recommend. One who pleads the cause of another; an intercessor; defender; counselor.
For å gjøre det helt klart, en advokat er en som
  • taler eller skriver til fordel for (noen)
  • forsvarer
  • anbefaler
  • fører en annens sak
  • går i forbønn for (noen)
  • gir råd

Skulle du ønske du hadde noen som gjorde alt dette for deg når du trenger det? Det har du! Jesus er din paraklet; han gjør alt han kan (og det er ALT) for å frikjenne deg når du står der og ikke har noe å komme med overfor Gud. Jesus går da fram til Gud og tilbyr seg selv som det offeret som Gud trenger for at dine overtredelser skal bli sonet. Og siden offeret allerede er ofret og akseptert av Gud, er det ikke spørsmålet OM Gud tar imot offeret som Jesus tilbyr, men om DU er villig til å ta din plass i Jesus og motta og godta Jesu offer for deg.

Gjør du det, er Jesu rettferdighet din rettferdighet, og du har samfunn med Gud. Forbindelsen er gjenopprettet og du er fri.

Ha en herlig søndag med Parakleten ved din side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar