søndag 20. februar 2011

Se rett fram!

Kjører du bil? Hvis du kjører bil, vet du sikkert at det er lurt å holde øynene på veien, ikke på utsikten til høyre eller venstre. Jo lenger du snur hodet og ser på et vakkert landskap til en av sidene, jo større er faren for at du ikke klarer å holde deg i kjørebanen din. Det kan ende med at du kjører i grøfta eller kjører over i motsatt kjøreretning og kolliderer med et motgående kjøretøy.
"Naturligvis, det er jo opplagt!" sier du sikkert. "Alle vet jo det!"
Ja, alle vet det, men ikke alle gjør det. Hvorfor skjer utforkjøringer og kollisjoner? I mange tilfeller fordi sjåføren er uoppmerksom.
På samme måte som det er med bilkjøring, er det også med livet. Vi kan kjøre i grøfta eller kollidere og skade oss selv og andre.
Bibelen har gode råd for alle situasjoner i livet, og idag skal vi fokusere på å se rett fram. I Ordspr. 4,24-27 står det:
"Hold deg fra svikefulle ord, og la falske lepper være langt fra deg. La dine øyne se bent fram og la dine øyelokk vende rett fram for deg. Gi akt på den sti din fot skal gå, og la alle dine veier være rette. Bøy ikke av til høyre eller til venstre, vend din fot fra det onde!" Her er en oppskrift på hvordan vi skal leve livet uten å kjøre i grøfte eller kollidere. Oppskriften er:
  • Hold deg fra svikefulle ord (ikke lyv)
  • Ikke vær falsk (vær sannferdig)
  • La øynene dine se rett fram (ikke vingle hit og dit, men være bestemt)
  • La øyelokkene vende rett fram for deg
  • Legg merke til hvor du går (hvis du ikke vet hvor du går, går du feil)
  • La dine veier være rette
  • Bøy ikke av til høyre eller til venstre (ikke "tuske i krokene", men hold fast på det som er rett
  • Vend din fot fra det onde (ikke ta del i "mørkets gjerninger")
Jesus er veien, sannheten og livet (Joh.14,6). Dersom vi lar Jesus være vårt grunnlag og vår rettesnor, og fortsetter å se rett fram på Ham ved å lese i Bibelen og være i Jesu nærhet og sitte ved Jesu føtter, vil vi ikke kjøre i grøfta eller kollidere. Men så snart vi tar en avstikker (til høyre eller venstre) og forlater veien, kan vi fort komme ut for en ulykke.
Er du utenfor veien i dag? Bestem deg for å komme tilbake på den rette veien, se rett framover, og du er trygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar