mandag 27. september 2010

Gud ser og hører deg - alltid!

Har du opplevd at det virker som Gud er langt unna; som om Han ikke hører og ikke bryr seg? Det har jeg. Og det er ikke noe greit. Han som er den eneste som skulle forstå, være nær og bry seg, kjennes som Han har gått og lagt seg, for å si det litt uvørnt.
Men Gud forlater oss ALDRI. Og Gud hører oss ALLTID.
Fortellingen om Daniel har mye å lære oss i så måte. Daniel hadde bedt til Gud og fastet i 21 dager, og jeg vil tro at han følte seg litt forlatt og ensom i løpet av de 21 dagene. Men etter tre uker kom svaret: "Daniel, du høyt elskede mann! ... Frykt ikke! For fra den første dag du vendte ditt hjerte til å vinne forstand og til å ydmyke deg for din Guds åsyn, er dine ord blitt hørt. Og på grunn av dine ord er jeg kommet" (Daniel 10,11-12). Fra den første dag du ba har jeg hørt deg, sa Guds budbringer på Guds vegne. Fra den første dag! That's shouting groud! for å si det sånn.
Så hører Gud - alltid. Så svarer Gud - alltid. Men svaret tok 21 dager. Hvorfor? Fordi det var en kamp i det himmelske. Perserrikets fyrste (en av djevelens engler) hadde gått til kamp mot Guds sendebud som skulle overbringe svaret; og først da sendebudet fikk hjelp av Mikael, en av Guds fremste fyrster, ble kampen vunnet og Daniel kunne få svaret sitt.
Høres det ut som et eventyr? Ja, på en måte. Men dette er langt fra noe eventyr; dette er livets realiteter, dette er den virkelige åndelige kampen alle mennesker står i. Det foregår en kamp i luften omkring oss og i atmosfæren over oss - en kamp på liv og død - en kamp om menneskenes liv. Og sentralt i den kampen står du og jeg. Daniel fastet og ba i 21 dager før svaret kom. Kanskje du og jeg synes det tar lang tid før vårt bønnesvar kommer? Fatt mot! Gud har hørt din bønn, Gud har sendt sitt svar, men det kan hende vi må gå inn i den åndelige kampen med noe større våpen enn vi har gjort til nå for at svaret skal nå oss.
På 70- og 80-tallet husker jeg det var mye snakk om "åndelig krigføring". Den forkynnelsen har stilnet av de siste årene. Det er synd, for vi er i, og går stadig inn i en heftigere krig mot Satans krefter. Han vet at hans tid går mot slutten, og han setter inn dødsstøtet. Men "Er Gud for oss, hvem er da imot oss? Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med ham?" (Rom. 8,31-32). Vi vet hvem som seirer til slutt - Gud og Hans tilhengengere. Så kanskje det tar litt tid før bønnesvaret kommer, men ikke fortvil ;Gud ser og hører deg - alltid! Og vi er på det seirende laget!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar