onsdag 9. juni 2010

Hva ser du? (Forts. fra forrige innlegg)

I forrige innlegg så vi på hvordan vi skal legge av det som tynger og synden som henger så fast ved oss. Vi fortsetter med punktene fra Hebr. 12,1-2:
  • løpe med tålmodighet i kampen vi har foran oss
  • blikket festet på Jesus
  • Jesus er troens opphavsmann
  • Jesus er troens fullender

Alle kristne har en kamp å kjempe. Hvis vi tror at det å være kristen er å sveve gjennom livet på en rosenrød sky med englesang og basuner som applauderer oss, er det i beste fall bare en del av sannheten. Å leve som kristen er en kamp. Men i denne kampen er vi ikke alene, og det er en forutbestemt utgang på kampen. "Strid troens gode strid!" (1. Tim. 6,12) og "Dere har ikke møtte noen fristelse som mennesker ikke kan tåle. Og Gud er trofast. Han skal ikke la dere bli fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan tåle den." (1. Kor. 10,13). Den kampen vi kjemper er en "god strid". Og utgangen på striden er seier! Og mens vi lever og kjemper i denne gode striden, skal vi være tålmodige. Vi VET at vi er på det seirende laget, og vi VET at Gud er for oss, og at ingen kan være imot oss. (Se Rom. 8,31). Det er grunn til å være tålmodige. VI VET. Og når jeg VET, trenger jeg ikke å haste.

Neste punkt er at vi skal ha blikket festet på Jesus. Overskriften i disse innleggene er "Hva ser du?" Jeg mener ikke fysisk, men åndelig. Hva "ser" du inni hodet ditt? Hvilke tanker tillater du at surrer rundt der inne? Hvilke bilder ser du med ditt indre øye? Ord skaper bilder. Hvis du tenker på negative ting, som sykdom, arbeidsløshet, fattigdom, død og elendighet, vil de ordene skape bilder inni hodet ditt av deg selv eller dine nærmeste som syke, arbeidsløse, fattige, døde og elendige. Og hvis du lar disse negative tankene kverne rundt lenge, skaper de STORE bilder av disse negative situasjonene. Oppmuntringen i dag er at vi kan se på Jesus. Han er ikke syk, arbeidsløs, fattig, død eller elendig. Jo, Han døde, men Han STO OPP IGJEN. Og det er der vår seier ligger. Vi tror på en OPPSTANDEN Frelser som er troens opphavsmann og troens fullender. Når vi "ser" på Ham med vårt indre blikk, vokser troen i oss.

"Hvordan kan jeg se på Jesus?" sier du kanskje. Du kan se på Jesus ved å se på Guds Ord. Jesus ER Guds Ord. (Se Joh. 1,1). Og når jeg ser på Ordet ("se på Ordet" betyr å lese det og høre det. Du kommer ikke utenom daglig bibellesing hvis du ønsker å leve et seirende kristenliv, og det er det jeg snakker om her.) Når du daglig leser Guds Ord og/eller hører på undervisning fra Guds Ord (vær selektiv her, ikke all forkynnelse og undervisning som kaller seg å være "bibelsk", er det. Be Den Hellige Ånd hjelpe deg å finne fram til sunn og god bibelundervisning på nettet, på CD'er eller kassetter), vil troen din bli styrket og ifølge skriftstedet vi startet med fra Hebr. 12,1-2, vil troen din også bli fullført. Du vil nå målet!

Hva ser du? Det negative, vanskelige og håpløse i situasjonen din? Se heller på Jesus og du vil oppdage at "mine prøvelser de blir så små og ringe når Han for hjertet åpenbarer Seg!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar