mandag 6. desember 2010

Hold ut til slutt!

Det er mange mennesker som har "vært innom" kristendommen. De ble kanskje frelst i sin ungdom, var med i kor, ungdomsforening eller annen aktivitet i menighetssammenheng. Men i voksen alder har interessen for andre ting blitt større og forholdet til Jesus har bleknet. Verdens ting ble så mye mere interessante enn det som har med Gud å gjøre. Venner, familie og kanskje ektefelle har ingen interesse for Jesus, og det blir vanskelig å stå med Ham.
Det står i 2. Kor. 4,4 at "... denne verdens gud har blindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset som stråler fram fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde." Jeg tror at mange lar seg forblinde av det "verden" har å by på, som det står i 1. Joh. 2,16: "For alt det som er i verden, kjødets lyst og øinenes lyst og storaktighet i levnet, er ikke av Faderen, men av verden.
Kjødets lyst, dvs. det JEG vil ha, det følelsene vil ha og det den onde natur vil ha, har fått overtaket. Det er så mye lettere å følge lystene enn Gud, og så lar vi oss friste av det vi føler, ser og har lyst på.
Men sånn behøver det ikke være. Jesus kom for å sette oss fri fra oss selv og fra djevelens snarer. Og han "... skal grunnfeste dere inntil enden, for at dere kan være ulastelige på vår Herre Jesu Kristi dag (1 Kor.1,8).  Grunnfeste oss! Være ulastelige! Det er Jesu oppdrag og gjerning for oss. Og når vi lar Hans Ord få plass i oss, når vi slipper Ham til i våre liv og VELGER å stå med Gud, da blir det seier. "Og den som seirer og holder fast på Mine gjerninger inntil enden, ham vil Jeg gi makt over folkeslagene" (Åp.2,26). Å seire er å holde fast på Jesu gjerninger inntil enden. Et gammelt ordtak sier at godt begynt er halvt fullendt. Det er noe sant i det. Men en halv fullendelse er ikke nok, vi må holde fast inntil enden. Ikke gi opp, ikke kast inn årene. Vi har en fiende som går omkring og forsøker å sluke oss, som det står i 1. Peter 5,8: "Vær edrue, våk! Eders motstander djevelen går omkring som en brølende løve og søker hvem han kan opsluke".
Han går omkring som en brølende løve, men han er ikke en brølende løve. Løven er "... løven av Juda stamme, Davids rotskudd" (Åp.5,5). Jesus er den egentlige løven, og mot Ham mister motstanderen all kraft. Han har ikke noe kraft i ditt liv hvis ikke du gir ham kraft.
Hold ut til enden! Det høres ut som en krigserklæring, og det er det. Men vi vet at seieren er vunnet, og vi skal gå inn i ferdiglagte gjerninger. Det eneste vi trenger å gjøre er å gå inn og holde fast. Resten harJesus tatt seg av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar