mandag 13. desember 2010

Etter mørke kommer lys

"Det lir med natten, det stunder til dag. La oss derfor avlegge mørkets gjerninger, men iføre oss lysets våpen. ... Men ikle dere Herren Jesus Kristus" (Rom. 13,12+14).
Er det ikke godt å vite at mørket ALLTID må vike for lyset? Etter natt kommer dag, etter vinter kommer vår og sommer og etter en prøvelse kommer alltid en utfrielse.
Juletiden er en vanskelig tid for mange. Kanskje det har hendt noe vondt i året som gikk? Eller kanskje du ikke har noen å feire høytiden sammen med? Eller du har vonde minner fra tidligere julefeiringer, og disse blir sterkere og mer påtrengende i julen?
Uansett hvordan situasjonen er, så skal du vite at natten er snart slutt, det blir snart dag!
Hvordan kan jeg være så sikker på det? Fordi jeg har lest i Boken, og den sier mye om å være i mørke, men ikke bli der. Den sier at lyset har seiret over mørke, og at i Jesus Kristus er det lys. Like sikkert som at dag følger natt, like sikkert er det at den som tar sin tilflukt i Jesus Kristus kommer ut av mørket og ser lys.
Å ta sin tilflukt i Jesus Kristus er som å ta på seg et plagg eller iføre oss lysets våpen, som det står i skriftstedet over. En annen måte å si det på er å ikle seg Herren Jesus Kristus. Jesus kom for å sette mennesker fri fra mørkets gjerninger, og i Ham er det LYS, fordi Han ER LYSET.
Føler du deg mørk til sinns og nedtrykt i dag? Ta på deg Kristus! Les i Bibelen, tenk deg at du er med Jesus når Han går rundt og gjør godt og helbreder alle som er overveldet av djevelen, fordi Gud er med ham (se Apg.10,38). Tenk deg at du er en av dem Han gjør godt mot og helbreder. Ta imot det Han gjorde da, for det er det samme som Han gjør i dag! Han forandrer seg aldri, men Han er den samme i går, i dag og til evig tid (Hebr. 13,8).
Ikke se deg blind på mørket, det fører bare til mer mørke. Se på Jesus, Han fordriver mørket og bringer lys! La Hans lys skinne for deg denne julehøytiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar