lørdag 18. desember 2010

Frykt ikke!

Frykt er en av vår tids største svøper. Frykt holder nede, frykt binder og frykt lammer. I evangeliene ser vi mange eksempler på at Jesus gikk imot frykt i menneskers liv. "Frykt ikke" var gjennomgangstonen i Hans møte med mennesker og også i Gud's møte med mennesker. Se bare på disse få skriftstedene hvor Gud befaler oss å ikke frykte:
Frykt da ikke for dem! For ingen ting er tildekket som ikke skal bli åpenbaret, og intet er skjult som ikke skal bli kjent. (Matt.10,26)
Frykt derfor ikke, dere er mer verd enn mange spurver. (Matt10,31
Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: Frykt ikke! Jeg vet at dere søker Jesus, den korsfestede. (Matt.28,5)

Men engelen sa til ham: Frykt ikke, Sakarias! For din bønn er hørt. Din hustru, Elisabet, skal føde deg en sønn, og du skal gi ham navnet Johannes. (Luk.1,13)
Og engelen sa til henne: Frykt ikke, Maria! For du har funnet nåde hos Gud. (Luk.1,30)
Men engelen sa til dem: Frykt ikke! For se, jeg forkynner dere en stor glede - en glede for alt folket. (Luk.2,10)
Frykt kan og skal byttes med glede, som vi ser i det siste Skriftstedet. Tenk deg for en forskjell - i stedet for frykt kan jeg føle glede. I stedet for uro, rastløshet og redsel (som alle er ingredienser i frykt), kan jeg føle Guds fred og glede. Det er bl.a. hva Jesus kom for å gi oss - fred og glede.
Jeg avslutter med noen herlige ord i Joel 2,21-23: "Frykt ikke, du åkerjord! Fryd deg og vær glad! For store ting har Herren gjort. Frykt ikke, dere markens dyr! For beitene i ødemarken grønnes. Trærne bærer frukt , fikentreet og vintreet gir av sin rikdom. Og dere, Sions barn, fryd og gled dere i Herren deres Gud! For han gir dere læreren til rettferdighet, og så sender han regn ned til dere, tidligregn og senregn, som før".






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar