onsdag 24. august 2011

Eget strev eller hvile?

Når jeg skriver disse innleggene på bloggen(e) min(e), (jeg har også en engelskspråklig blogg, http://www.reachingforthegoodlife.blogspot.com/), ber jeg alltid om at "noen der ute" må trenge det jeg skriver, enten som en oppmuntring, en trøst eller en formaning. Og i dag ble jeg minnet om å skrive om at du og jeg skal legge vår vei i Herrens hånd.
Det er mange grunner til å stresse, være urolig, rastløs og redd i disse tider. Kanskje du kjenner på frykt og engstelse for verdenssituasjonen; eller er urolig for din egen familie og lurer på hva du skal gjøre eller hvor du skal gå for å finne fred.
Hvis du kjenner deg igjen i denne situasjonen, se hva Gud sier til deg i dag:
"Sett din vei i Herrens hånd og stol på ham! Han skal gjøre det" (Salme 37,5) og "Legg dine gjerninger på Herren, så skal dine planer ha framgang" (Ordspråkene16,3).
Jeg ser for meg at du som leser dette er en person som ønsker å følge Jesus, men du synes det er vanskelig. Du har vært frelst i mange år, men føler at du står fast og du ser ingen vekst i ditt kristenliv. Du har vært inne på tanken om å gi opp alt som har med Gud å gjøre, og bare "leve livet".
Ikke gjøre det! Ikke gi opp!
Istedenfor å gi opp, skal du heller gi deg selv til Jesus 100 %. Sett din vei i Herrens hånd og stol på Ham! Har du forsøkt det? Uten reservasjon? Da har du Hans ord på at Han skal gjøre det! Da er det Guds ansvar å føre deg gjennom alle vanskeligheter, prøvelser og det du frykter, da er det Han som skal gjøre det.
Synes du at dine planer aldri blir til noe? Du har forsøkt mange ting, skiftet jobb flere ganger, kanskje hatt flere ektefeller eller langvarige kjæresteforhold, og du hadde en gang så mange planer om et liv som ble så annerledes enn det livet du lever nå. Ikke fortvil. Planlegg sammen med Herren, da skal de lykkes!
Se i "oppskriftsboka" hvordan livet skal leves, og følg oppskriften.
Når du skal bake en kake, finner du fram oppskriften og følger den. 150 g smør betyr ikke 398 g smør. 350 g hvetemel betyr ikke 50 g melis. Nei, du følger oppskriften nøye for å få et godt resultat. Men når det kommer til å leve livet, er vi ikke så nøye. Vi lever som det faller oss inn, følger følelsene, innskytelsene og tankene våre og forundrer oss når alt går galt.
Fortiden er forbi, morgendagen har ingen sett, i dag hjelper Herren er et godt ord. Fortiden er forbi. Du kan ikke gjøre noe med det som er forbi, men i dag kan du bestemme deg for at du vil følge Herren. Og dersom du så mye som sukker Jesu navn, er Han der. Han lengter etter å vise deg veien, for Han ER Veien. Han lengter etter å føre deg inn i sannheten om ditt liv, for Han ER Sannheten. Han står og tripper og er klar til å gå foran deg og vise deg livet, for Han ER Livet.
Ikke dvel ved fortiden, ikke bekymre deg for fremtiden, men velg Jesus i dag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar