onsdag 23. mars 2011

Først bli satt fri, så sette fri

Har du lagt merke til at det ofte er den som er blitt satt fri fra noe som blir brukt av Gud til å sette andre fri fra det samme?
For eksempel en alkoholiker som blir frelst og satt fri fra sitt behov for å drikke, blir brukt av Gud til å sette andre alkoholikere fri.
Dette er et bibelsk prinsipp som vi leser om mange steder i bibelen, men i dag skal vi se på Jesaja 61. I versene 1-3 leser vi om Jesus (det peker fram mot Jesus, og Jesus bekreftet det i Lukas 4,18-21). "Herren Herrens Ånd er over meg, fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de elendige. Han har sendt meg til å forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte, til å utrope frihet for de fangne og frigjørelse for de bundne, til å utrope et nådens år fra Herren og en hevnens dag fra vår Gud, til å trøste alle sørgende, til å gi de sørgende i Sion hodepryd istedenfor aske, gledes olje istedenfor sorg, lovprisnings drakt istedenfor en avmektig ånd. De skal kalles rettferdighetens terebinter, Herrens plantning til hans ære" (Jes 61,1-3, mine uthevinger).
Kort oppsummert kan vi si at Jesus kom for å sette folk fri og gi dem glede i stedet for sorg.
Er ikke det herlig? Du og jeg behøver ikke gå rundt og være bundet og nedtrykt, vi kan bli satt fri! Vi kan bli fylt av glede og fred. "Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus" (Fil 4,7). Tenk deg det, en fred som du ikke kan tenke deg. Å overgå all forstand, er at vi ikke kan tenke oss det. Og videre sier verset at våre hjerter og tanker skal bevares i Kristus Jesus. Du og jeg behøver ikke la tankene styre oss, vi behøver ikke tenke på alt det vonde, vanskelige og negative som djevelen ønsker å fylle oss med. Nei, vi kan i stedet la Guds fred fylle oss.
Og når vi har opplevd å bli satt fri fra det som tynget oss, kan vi gå ut til mennesker omkring oss og være med å sette dem fri. Se bare hva Jesaja sier videre i kapittel 61: "De skal bygge opp igjen det som ble ødelagt i eldgammel tid, gjenreise det som har ligget øde fra de første slekter. De skal fornye ødelagte byer, det som har ligget øde fra slekt til slekt"(vers 4). Når du selv er satt fri, kan du gå ut og sette andre fri. Det var "de" i vers 4 som hadde opplevd versene 1-3 som skulle bygge opp igjen det ødelagte, gjenreise det som hadde ligget øde, fornye ødelagte byer som hadde ligget øde fra slekt til slekt. Først når de selv var satt fri, kunne de sette omgivelsene fri.
Trenger du utfrielse i dag? Gå til UTFRIEREN, Jesus Kristus. Han kan, Han vil og Han ønsker å sette deg fri. Det var derfor Han kom for at du og jeg skulle bli fri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar