tirsdag 31. august 2010

Enda flere velsignelser ...

"Velsignet være du i din inngang, og velsignet være du i din utgang! ... Herren skal byde velsignelsen å være hos deg i dine låver og følge deg i alt det du tar deg fore. Han skal velsigne deg i det land Herren din Gud gir deg." (5. Mosebok 28,6+8).
Eller for å si det på en annen måte: Du er velsignet i alt du gjør. Kan det sies bedre? I alle forhold, uansett hva som skjer, når det skjer, hvor det skjer og hvordan det skjer, er du og jeg velsignet. Vi skal lykkes. Vi har Gud med oss, og med Ham er det umulig å ikke være velsignet.

"Herren skal la dine fiender som reiser seg mot deg, ligge under for deg. På én vei skal de dra ut mot deg, og på sju veier skal de flykte for deg (v.7).
Det betyr at vi har fullstendig seier over alle våre fiender. Hvilke fiender? Mennesker? Hvis det finnes mennesker som er våre fiender, sa Jesus at vi skulle elske dem. Og i kjærligheten er det seier. Men vi har en fiende som er enda mer virksom og aktiv enn mennesker, og det er Satan. Han er vår fremste og største fiende. Og han kommer mot oss på alle mulige måter. Han reiser seg mot oss. Men dersom vi hører på Guds røst og holder Hans bud (vv.1+2), har vi Guds løfte om at fiendene skal flykte fra oss. Det er Gode Nyheter! Det er kristendom i praksis! Det er hva Jesus kom for å gi oss: seier over den onde.

Det er ingen grunn til å miste motet fordi om fiendene kommer mot oss. Vi står med Gud, og ser at fiendene må fly fra oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar