onsdag 7. juli 2010

Brannforsikring eller livsforsikring?

Hva er Jesus for deg? Brannforsikring eller livsforsikring? Bare såvidt nok til å holde deg ute av helvete for evigheten eller nok til å gi deg et forandret liv her og nå? Hvor mye lar du Ham gjøre i livet ditt? Hvor langt slipper du Ham inn?
Jeg regner med at du har forsikret innboet ditt mot brann. Det er dumt å la det være, for hvis huset ditt brenner, og tingene dine blir borte, får du ingen ting igjen hvis du ikke har brannforsikring. Det er en god og rimelig måte å forsikre seg på.
Men noen mennesker har i tillegg en livsforsikring. Med en slik forsikring får de erstatning hvis livet blir "ødelagt" ved sykdom eller skade. Vanligvis er en livsforsikring dyrere enn en brannforsikring.
Hva har dette med Guds rike og deg og meg å gjøre? Mye. Jeg synes det er en god måte å beskrive hvordan mange mennesker ser på og behandler Jesus. Hva er Han for deg? Kun en forsikring mot å komme til helvete; "... Han som Gud oppvakte fra de døde, Jesus, han som frir oss fra vreden som kommer" (1. Tess. 1,10) eller en du har gitt livet ditt her og nå og som gjør livet ditt mye bedre og rikere enn det ellers ville vært; "... Jeg (Jesus) er kommet for at de skal ha liv og ha overflod" (Joh. 10,10).
Men på samme måte som livsforsikringen er dyrere enn brannforsikringen, koster det mer å motta Jesu "liv og overflod" enn bare såvidt å unnslippe helvete. Å bli frelst er det som skal til for å unnslippe helvete, og det er stort og herlig å oppleve det. Men for å motta Jesu liv og overflod, må vi oppgi vårt eget liv her og nå. "For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det" (Matt. 16,25), "Ta dere i vare, så dere ikke mister det som dere har vunnet med deres arbeid, men kan få full lønn!" (2. Joh. 8), "Men om noen på denne grunnvollen bygger med gull, sølv, kostbare stener, eller med tre, høy, strå, da skal det verk enhver har utført, bli åpenbaret. Dagen skal vise det, for den åpenbares med ild. Hvordan det verk er som hver enkelt har utført, det skal ilden prøve. Om det byggverk som en har reist, blir stående, da skal han få lønn. Brenner hans verk opp, da skal han miste lønnen. Men selv skal han bli frelst, men da som gjennom ild" (1. Kor. 3,12-15).
Hva er Jesus for deg? En brannforsikring eller en livsforsikring? Du kommer til himmelen med Jesus som brannforsikring, men det er et mye rikere, dypere og mer tilfredsstillende liv hvis Han er din livsforsikring. Gi Ham alt du er og har, så får du alt Han er og har tilbake. Det er LIV, det er OVERFLOD AV LIV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar