søndag 7. juni 2009

Sannhetens ånd

Når han, Sannhetens Ånd, kommer, skal Han vise dere hele sannheten, står det i Johannes 16,13. Disiplene var lei seg fordi Jesus hadde fortalt at han skulle dø og forlate dem. Men Jesus trøstet dem med at det var en fordel for dem at han ble borte, for da kunne Sannhetens Ånd komme. Jesus hadde bare vist dem en del av sannheten. Og selv om det han hadde vist dem var revolusjonerende og totalt overveldende, skulle den hellige ånd vise dem så mye mer - ja, faktisk HELE SANNHETEN.
Og Jesus sa ikke dette bare til disiplene, men han sa det til alle som skulle komme til tro på ham, dvs. bl.a. du og jeg. (Joh. 17.9 og 20.
Men da er det jo rart at ikke alle kristne kjenner hele sannheten, og vandrer i den?
Det er her mange gjør feil, de tror at når det gjelder det som har med Guds rike å gjøre, kommer det av seg selv når det står i Guds ord. Men sånn er det jo ikke. Det som er i vår onde natur, det kommer av seg selv. Men det som er av Gud, det kommer VED TRO. Uten tro skal ingen se Gud. Det kan sammenlignes med når du får beskjed fra videregående skole, høyskole, universitet eller liknende at du har fått plass på den linja eller det kurset. Du kan lese listen med pensumbøker, og du kan se hva du skal bli når du er ferdig, men det kreves innsats, lesing og studering kanskje i mange år før du har nådd målet.
Sånn er det med de åndelige ting fra Gud også. Vi må "øve oss", studere bibelen, leve nær Gud og vokse i Ham skritt for skritt før vi når full modenhet.
Så om du synes at du ikke vokser fort nok, og at løftene i bibelen ikke blir oppfylt for deg fort nok, kanskje du trenger å bruke mer tid på Guds ord? Eller mer tid til rett og slett å være sammen med Jesus?
Sannhetens Ånd ER kommet, og Han vil vise oss hele sannheten. Det står fast, og det er et løfte fra Herren. Han vil hjelpe deg og meg til å nå fram til full modenhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar