mandag 11. august 2014

Han skaper vei hvor det ikke er noen vei


Ser du ut til å stå foran en lukket dør som prinsen i eventyret om Tornerose etter at hekken hadde vokst seg kjempehøy? Mange ganger ser vi ikke noen vei ut av uføret vi er kommet i. Det kan være et økonomisk uføre, et problem som har oppstått i nære relasjoner, sykdom eller mange andre ting. Du har sikkert hørt uttrykket "jeg ser ikke skogen for bare trær". Noen ganger kan livets "trær" bli så store at vi ikke ser over eller rundt dem. Vi ser bare trærne.
Jeg tenker på Abraham. Han fikk et "umulig" oppdrag av Gud - han skulle bli far til mange nasjoner. Men først måtte han bli far til ett barn, og utifra naturlige omstendigheter var det umulig. UMULIG!!!
Kanskje du står overfor en "umulig" situasjon i dag? Du ser bare problemene, vanskelighetene og du bekymrer deg syk. Men hva gjorde Abraham? 
Vi må lese noen få vers fra Romerne 4:
"Uten å bli svak i troen tenkte han på sitt eget legeme, som alt var utlevd ... og på at Saras morsliv var utdødd. Men på Guds løfte tvilte han ikke i vantro, men han ble sterk i sin tro idet han ga Gud ære. Han var fullt viss på at det Gud hadde lovt, det var han óg mektig til å gjøre. Derfor ble det også regnet ham til rettferdighet." (Versene 19-22, min utheving). 
Han var fullt viss på ... Hva er du fullt viss på? At du skal dø av en dødelig sykdom? At du skal gå konkurs? At familien din skal gå i oppløsning? Det er veldig lett at negative tanker tar overhånd, og vi blir bekymret, deprimerte og gir opp håp. Men Abraham "trodde med håp" og han fikk oppleve at det Gud hadde sagt, skjedde.
Hva er hemmeligheten til å oppleve seier i tilsynelatende håpløse situasjoner? Hemmeligheten, eller oppskriften, er å fylle vårt hjertes øyne med Guds løfter! Finn et ord i Bibelen som dekker din situasjon og la det ordet fylle ditt sinn og dine tanker. "Død og liv er i tungens vold ..." står det i Ordspråkene 18,21. Uttal Guds ord over din situasjon, tenk Guds ord over din situasjon, og det fører til liv. Det er på den måten du følger Abrahams eksempel. Og som Gud skapte en vei der det ikke var noen naturlig vei for Abraham, vil Han skape en vei for deg og meg dersom vi følger Abrahams eksempel.
Ikke gi opp, fokusér på Guds ord, meditér på det og uttal det, og se hvordan Gud endrer situasjonen din til det bedre. 
Gud velsigne deg i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar