torsdag 21. februar 2013

Kan du stole på Gud?


Har du noen gang lurt på om du virkelig kan stole på Gud - jeg mener VIRKELIG stole på Ham? Ikke bare ha en god følelse av at du kommer til himmelen når du dør, men at Gud er din eneste tilflukt og redning i livets små og store tildragelser?
Det er lett å si at vi stoler på Gud når livet går "på skinner", når sola skinner, vennene stiller opp for deg og du har god helse og mat, hus og klær. Når ingen mørke skyer viser seg i horisonten, da er det godt å leve!
Men da trenger vi kanskje ikke Gud? Naturligvis gjør vi det, vi trenger Gud hvert sekund vi lever, men vi er kanskje ikke så bevisste på at vi trenger Ham når alt går greit.
Men hva med de vanskelige dagene? Når venner svikter, helsa svikter og du ikke har penger til å betale husleia. Kan du stole på Gud da?
To vers i Salme 22 viser hva David svarte på det spørsmålet. "Men han var konge," sier du kanskje, "det var ikke vanskelig for ham."
Han ble konge etter hvert, men før han ble konge, hadde han det ganske vanskelig. Han måtte bl.a. gjemme seg i fjellhuler for å unngå å bli drept. Det kaller jeg å ha det vanskelig. Men hva sier han om de vanskelige dagene? Han sier:
Til deg satte fedrene sin lit, de stolte på deg, og du fridde dem ut. De ropte til deg og ble berget, de stolte på deg og ble ikke skuffet (Salme 22,5-6).
Halleluja! Her har vi en mann som er prøvet på mange måter i mange vanskelige situasjoner, og midt i det som så håpløst ut, vitnet han om at Gud har vært trofast mot sine barn tidligere. Han sa at Gud fridde ut fedrene. Hvorfor fridde Han dem ut? Fordi de stolte på Gud, fordi de ropte til Gud. Og de ble ikke skuffet. Det var Davids vitnesbyrd. Og han opplevde det samme, Gud ikke bare fridde ham ut, men han satte ham til konge over sitt folk.
Kan du stole på Gud?
Gud gjør ikke forskjell på folk, og om ingen andre enn David hadde vitnet om at Gud fridde ham ut, så kunne du være sikker på at Gud også vil fri deg ut av dine vanskeligheter.
Heldigvis er det mange, mange eksempler på mennesker i bibelen som Gud fridde ut av vanskelige, ja, tilsynelatende umulige situasjoner. Og millioner av mennesker over hele verden kan i dag vitne om det samme. De stolte på Gud, de ropte til Gud, og HAN FRIDDE DEM UT.
Og når du stoler på Ham og roper til Ham, frir han også deg ut! Ikke mist motet, men se opp til ham og strål av glede, så skal dere aldri rødme av skam! (Salme 34,6)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar