onsdag 13. februar 2013

Ingen fordømmelse!

Og likesom Moses opphøyet slangen i ørkenen, slik skal Menneskesønnen bli opphøyet, for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv.
For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.
For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.
Den som tror på ham, blir ikke dømt.
Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn (Johannes 3,14-18).
Kjente, og for mange, kjære ord i skriftavsnittet over. Gud sendte sin Sønn for deg og meg, så vi kan komme til himmelen!
Hvis du spør en ikke-kristen hva han eller hun tenker er kjernen i kristendommen, får du sikkert mange forskjellige svar. Og ett av dem er sannsynligvis at Gud er en streng dommer og dømmer syndere! Og at det å leve det kristne livet er umulig, derfor vurderer de ikke engang å bli kristne.
Men er det egentlig helt riktig?
I versene over leser vi at Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden ... Ikke? Nei, Gud sendte sin Sønn til verden for at verden skulle bli frelst, ikke for at verden skulle bli fordømt! Se hva det står i Johannes 16,8-11:
Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom: Om synd, fordi de ikke tror på meg. Om rettferdighet, fordi jeg går til Faderen, og dere ser meg ikke lenger. Om dom, fordi denne verdens fyrste er dømt.
Mange mennesker påstår at dette og hint er synd, og hvis du gjør sånn og sånn kommer du ikke til himmelen. Men hva står det om synd? Hva er synd? Det står veldig tydelig i skriftstedet over at synden er at de ikke tror på Jesus. Synden er ikke at de stjeler, driver hor, baksnakker eller myrder, men synden er at de ikke tror på Jesus. Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus (Romerne 8,1). Har du tatt din tilflukt i Jesus, har du bedt Jesus inn i ditt hjerte og blitt født på nytt, er det ingen fordømmelse for deg! Og ingen kommer til helvete på grunn av synder de har begått, men på grunn av at de har avvist Jesus, Han som sonet våre synder.
Ingen fordømmelse! Ta det til deg i dag, grunn på det, lev i det, og la kraften i Guds nåde og kjærlighet lede deg i Jesus Kristus.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar