onsdag 15. juni 2011

Er du død eller levende?

"Merkelig spørsmål" sier du kanskje. "Naturligvis er jeg levende!"
Ja, du er levende, men jeg håper også at du er død. La meg forklare.
Se på disse skriftstedene: 
"Dere er jo døde, og deres liv er skjult med Kristus i Gud" og "Når dere er døde med Kristus fra verdens barnelærdom, hvordan kan dere da - som om dere fortsatt levde i verden - la dem legge slike bud på dere ..." (Kol. 2,20 og 3,3) og "Er dere da oppreist med Kristus, så søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd" (Kol. 3,1.) "... og gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst" (Ef. 2,5) og "Også dere var døde ved deres overtredelser og uomskårne kjød. Men Gud gjorde dere levende sammen med Kristus, idet han tilgav oss alle våre overtredelser" (Kol. 2,13, mine uthevinger).
Dette ser ut som motsetninger. Er jeg både død og levende? Ja, dersom du har tatt imot Jesus som din Herre og Frelser, er du BÅDE død og levende.
Du er levende for Gud og død for synden.
Og dersom du er levende for Gud, må du oppføre deg som en levende person overfor de ting som har med Guds Rike å gjøre.
Disse tingene er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet,  saktmodighet, avholdenhet (Gal. 5,22-23). Dette gjør vi fordi Gud har gitt oss Sin Ånd og Hans Ånd ER og GJØR disse kvalitetene i oss dersom vi lar Ham få slippe til.
Men for at dette skal skje, må vi være døde overfor de ting som har med den onde å gjøre. Vi "... korsfester kjødet med dets lidenskaper og lyster..." (Gal. 5,24).
Dersom du er død for synden, må du oppføre deg som en død person overfor de ting som har med verden å gjøre. Disse tingene er bl.a."... Utukt, urenhet, syndig lidenskap, ond lyst og pengegriskhet, som er avgudsdyrkelse" (Kol. 3,5). Det står at vi skal "døde" disse tingene, dvs. vi skal oppføre oss som om vi er døde overfor pengegriskhet og det andre.
Hvordan gjør jeg det? Ved Guds hjelp, ved å la meg fylle med Guds kjærlighet, og la Kristi Ord få rikelig plass i meg. Ha nærkontakt med Jesus hver dag, la Ham fylle deg med Sitt Ord, Sine tanker og Sitt sinnelag.
Er du død eller levende? Dersom du er født på nytt, er du død overfor de ting som har med verden å gjøre og levende for de ting som har med Guds rike å gjøre. Begynn å vandre i det nye livet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar