lørdag 24. september 2011

Troens skjold

Hvis du er soldat i en krig, trenger du våpen. I en naturlig krig trenger vi kanoner, geværer, kuler og krutt. Vi kriger mot naturlige fiender og ønsker å vinne seier over dem med våpnene våre.
Som kristne er vi også i en krig, men vår fiende er ikke naturlig, han er tvert imot usynlig. "For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet" (Efeserne 6,12). Og mot disse usynlige fiendene trenger vi helt andre våpen enn kuler og krutt; vi trenger åndelige våpen. Og Efeserne 6 viser oss hvilke våpen:
"Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. Stå da ombundet med sannhetens belte om livet og vær iført rettferdighetens brynje. Ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir. Grip framfor alt troens skjold, som dere kan slokke alle den ondes brennende piler med. Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord" (vv. 13-17, mine uthevinger).
Ett av våpnene i Guds våpenutrustning, er troens skjold. Hva er troens skjold godt for, hva brukes det til? Det brukes til å slokke alle den ondes brennende piler.
Vi blir bombardert med den ondes brennende piler hver eneste dag, mange ganger om dagen. Bombardementet skjer oftest i form av tanker som den onde gir oss, tanker til undergang, ødeleggelse, død og fordervelse. Du har sikkert merket hvordan tankene svirrer rundt i hodet ditt og gjør livet vanskelig, for å si det forsiktig.
Men Gud har gitt oss et våpen mot djevelens angrep, og det er troens skjold. Når vi løfter opp troens skjold, vil den ondes brennende piler falle uvirksomme ned på jorden uten å nå oss.
Hvordan bruker vi troens skjold? Vi holder Guds Ord opp i tankene våre, vi setter opp en barrikade med Guds Ord som den ondes negative og ødeleggende tanker ikke kan trenge igjennom.
Eksempel: Du er redd og engstelig, kanskje du har angst for visse situasjoner. Den onde kommer med tanker om at du kommer til å dø, ulykker vil skje og du kommer i hvert fall til å bli syk, lemlestet eller miste noen av dine kjære. Mot disse tankene setter du opp Guds tanker:
Den fullkomne kjærlighet driver frykten ut! (1. Johannes 4,18);
Om tusen faller ved din side og ti tusen ved din høyre hånd - til deg skal det ikke nå (Salme 91,7, hele salme 91 er en stor trøst og et skjold mot frykt);
Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for ondt. For du er med meg, din kjepp og din stav, de trøster meg (Salme 23,4);
Om en hær leirer seg imot meg, frykter ikke mitt hjerte. Om krig reiser seg imot meg, enda er jeg trygg (Salme 27,3);
Derfor frykter vi ikke om jorden vakler, om fjell skakes i havets hjerte (Salme 46,3).
Dette var bare noen få av alle skriftsteder i Bibelen som omhandler Guds omsorg og som vi kan bruke som skjold mot den ondes frykttanker.
Før du gjør noe annet i dag, ta opp troens skjold, hold det høyt mot alle angrep den onde vil komme med idag. Finn skriftsteder som passer for din situasjon, og vit at Gud står bak hele Bibelen, alt Han har sagt blir støttet av Herren Selv. Det er trygt å vite når det stormer som verst, det er en trygghet som overgår all forstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar