mandag 25. juli 2011

Bli sint, men synd ikke!

Hvordan reagerer vi når vi ser så mye ødeleggelse, død og fordervelse rundt oss som vi ser nå? Vi reagerer sikkert forskjellig, men jeg tror de fleste nordmenn opplever sinne og frustrasjon over det som skjedde i og rundt Oslo på fredag. Det er menneskelig å bli sint og det er menneskelig å bli opprørt når noe fryktelig skjer.
Men hvordan sier Bibelen at vi som kristne skal oppføre oss når forferdelige ting skjer?
Å tenne lys, legge ned blomster og holde hverandre i hendene gir trøst og samhold for mange. Men hva med hjerteforholdet vårt? Blir vi kalde og harde i hjertene våre?
Bibelen sier: "Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet utgår fra det" (Ordsp. 4,23). Og videre:
"Vær stille for Herren og vent på ham! La ikke din vrede opptennes over den som har lykke på sin vei, over den mann som setter i verk onde planer" (Salme 37,7) og
"Bli harm, men synd ikke! Tenk etter i hjertet på deres leie og vær stille. Sela" (Salme 4,5).
Bibelen sier at det er lov å bli sint, men vi skal ikke la sinnet vårt få feste seg på en sånn måte at det tar overhånd og skader oss. Vi vet at følelser fører til at det dannes kjemikalier i kroppen vår. Noen kjemikalier er gode, og de kommer når vi føler glede, fred og ro. Andre kjemikalier er skadelige, og de produseres når vi er sinte, redde, opprørte eller hissige.
Det skjer onde og forferdelige ting i verden. Bibelen har forutsagt det, og vi ser det. Det som er viktig for deg og meg når onde ting skjer, er å beholde troen, roen og tryggheten i Jesus. Vrede, sinne og frykt er djevelens våpen, og vi ønsker ikke å gå i hans felle. Ved at vi nekter vrede, sinne og frykt å komme inn i våre liv, vinner Jesus seier i oss midt i det vanskelige, midt i prøvelsene og ondskapen.
"Bli vred, men synd ikke! La ikke solen gå ned over deres vrede" (Efeserne 4,26).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar