torsdag 20. oktober 2011

Livet er urettferdig, men Gud er god!

Har du noen gang opplevd at du blir urettferdig behandlet eller at det skjer noe i livet ditt som oppleves som urettferdig? Det kan være at du får en sykdom, at noen i din nære familie dør eller at du mister jobben eller blir snakket stygt om uten grunn.
Jeg regner med at vi alle har opplevd ett eller annet i livet som oppleves som urettferdig. Men spørsmålet i dag er: Hva gjør jeg med det som oppleves urettferdig? Hvordan takler jeg urettferdigheter i livet mitt?
Som du ser av overskriften, har jeg ikke tenkt å la deg være der i nederlaget, men jeg vil vise deg at måten du takler urettferdighet på er utslagsgivende for hvilket liv du får! Sterke ord? Ja, men sanne.
Det finnes mange eksempler i Bibelen på mennesker som ble urettferdig behandlet, men som taklet urettferdighetene på en positiv måte. Jeg kan nevne Abraham, Josef (Jakobs sønn), Josef (Marias mann), Paulus og Silas og Jesus.
La oss se på Josef, Jakobs sønn. Han var nest yngst av 12 brødre, og den som faren hadde mest kjær. "Israel hadde Josef kjær framfor alle sine sønner, fordi han var hans alderdoms sønn"(1 Mos 37,3). Du kan lese om ham i 1. Mosebok kapittel 37 og utover.

Josef opplevde (minst) tre store urettferdigheter som ble begått mot ham:
  1. Brødrene hans solgte ham som slave til Egypt. (Se 1. Mos 37,28 osv.)
  2. Han ble beskyldt for å ville voldta Potifars hustru, enda han var uskyldig (se 1. Mos. 39,7 osv.)
  3. Munnskjenken glemte å tale om ham etter at han var sluppet fri fra fengsel (se 1. Mos. 40,23).
Tre store urettferdigheter ble begått mot Josef, og han hadde all mulig grunn til å bli sur, fornærmet og bitter. Men gjennom alt dette holdt han ut i 13 år (fra han var 17 til han var 30), og ble verdsatt av sine overordnede. Han viste ved sitt liv at han tilga og vandret i ydmykhet overfor Gud og mennesker. Og etter 13 år ble han forfremmet til nestkommanderende i Egypt, kun Potifar var over ham i rang.
Livet var urettferdig for Josef i mange år, og han hadde mange anledninger til å la urettferdigheten ta overhånd, men han holdt fast på Guds godhet og han valgte å gjøre det rette på tross av omstendighetene.
Hva kan dette lære oss? At vi kan gjøre det samme. Uansett hva som skjer, om det ser aldri så vanskelig og urettferdig ut, så er Gud god. Dersom vi velger å forholde oss ydmyke og velger kjærlighetens vei, vil Gud gjenopprette oss og gi oss Sin glede og Sin fred.
Det er min oppmuntring til deg i dag: Livet er urettferdig, men GUD ER GOD!

1 kommentar:

  1. flott blogg, liker denne bloggen, men mye rat folk legger ut no offence

    du skulle hatt slik mal som her tilbudsvarer.blogspot.com
    slik at det er enklere å bruke chrome nettleser

    SvarSlett